Take notes

Har du allt dina byggkunder efterfrågar

Jonas Svensson
Skriven av
Jonas Svensson
Brandtätning
Sälja

Alla skickliga återförsäljare strävar efter att utveckla och förbättra sina affärer, men trots det tappar många fortfarande möjligheter hos de befintliga kunderna. Visste du att många av dina byggkunder numera även har – eller kommer få – uppdrag att brandtäta?

SKAPA EN WIN-WIN-SITUATION FÖR DIG OCH KUNDERNA 

Om du säljer mot kunder i byggbranschen har du kanske redan koll på att många byggarbetare numera även utför vissa brandtätningsuppdrag. Om inte, så är det hög tid att sätta sig in i detta och vad det innebär för dig som återförsäljare. Att byggare ombeds brandtäta i anslutning till sina vanliga arbetsuppgifter blir allt vanligare. Det är ett sätt att effektivisera projektet helt enkelt. För att utföra säkra brandtätningar rekommenderas en utbildning med certifiering. Dels blir tätningen med större säkerhet korrekt utförd, dels ökar företaget med utbildade brandtätare sin konkurrenskraft.

Och genom att erbjuda dina kunder en sådan utbildning i era egna lokaler, kommer du också kunna öka din försäljning rejält. Efter avslutad utbildning kommer dina kunder nämligen att ha ytterligare behov som du kan hjälpa dem med.

Så enkelt kan du öka din omsättning

I dagsläget är FireSeal den enda aktören på marknaden som erbjuder djupgående utbildningar inom brandtätning för byggare och elektriker. Du som återförsäljare har möjlighet att anmäla dina kunder till en sådan certifieringsutbildning – vilket kan ge både dem och dig nya affärsmöjligheter. Efter utbildningen kan dina kunder utföra nya arbetsuppgifter, vilket i sin tur också innebär ett behov av nya produkter.

– Säljer du inga brandtätningsprodukter alls idag så har du jättemycket att vinna. Dels blir din butik mer komplett, vilket gör att kunder väljer dig framför andra. Men du får också en ökad omsättning. Vi ser ofta att de återförsäljare som tar in våra produkter ökar sin omsättning markant. Framför allt återförsäljare inom byggbranschen – här är det inte ovanligt att man ökar sin omsättning med hundra tusentals kronor, säger Andreas Fransson, Key Account Manager och utbildningsansvarig på FireSeal.

Så när du märker att dina kunder börjar efterfråga utbildning eller ber om hjälp med brandtätning, missa inte möjligheten att öka din försäljning.

Tillbaka till kunskapsbanken